به گزارش خبرگزاری صداوسیم ا ؛ «مهدی صفری» معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در نشستی با حضور تجار و بازرگان استان در محل اتاق بازرگانی مشهد،با تاکید بر توسعه صادرات به کشورهای مختلف بویژه همسایه، توسعه صادرات محصولات دانش بنیان و توسعه گردشگری سلامت را مورد بررسی قرار داد.
در این نشست تجار و بازرگانان موضوعات و مشکلات خود را در بخشهای صادرات کالا و خدمات فنی مهندسی با معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور مطرح و خواستار پیگیری و مساعدت وزارت امورخارجه در روند توسعه روابط اقتصادی استان خراسان رضوی شدند.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امورخارجه در این نشست طی اظهاراتی به تشریح برنامههای کاری اقتصادی وزارت امورخارجه در خصوص پیگیری توسعه صادرات کالاها و تولیدات داخلی و بویژه صدور خدمات فنی مهندسی بویژه صادرات تولیدات شرکتهای دانش بنیان که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز میباشد، پرداخت.
صفری همچنین افزود: وزارت امورخارجه با هماهنگی وزارت صمت پیگیر افزایش تعداد رایزنان بازرگانی ایران در خارج از کشور میباشد ضمن اینکه وزارت امورخارجه دورههای فشرده آموزش برای کارشناسان اقتصادی که قصد عزیمت به ماموریت و انجام فعالیت در نمایندگیهای وزارت امورخارجه در خارج از کشور را دارند برگزار کرده است تا ضمن به روز آوری اطلاعات اقتصادی کارشناسان با سفر آنها به بیست استان کشور از نزدیک با ظرفیتها و پتانسیلهای اقتصادی کشور از نزدیک آشنا شده تا به محض ورود به محل ماموریت و شناسایی فرصتهای اقتصادی کشور محل ماموریت، پیگیر صادرات کالا و خدمات فنی مهندسی شرکتهای ایران به کشورهای هدف باشند.
معاون دیپلماسی اقتصادی تاکید کرد: وزارت امور خارجه پیگیر توسعه روابط اقتصادی با کشورهای همسایه و کشورهای اروپایی و آفریقایی وآمریکا لاتین است و تمامی سفرا و روسای نمایندگیهای وزارت امورخارجه در خارج از کشور آماده ارائه خدمات به تجارو بازرگان شرکتهای ایرانی در راستای توسعه صادرات محصولات ایرانی بویژه صادرات خدمات فنی و مهندسی و شرکت دانش بنیان میباشند و دولت سیزدهم دولت همکاریهای اقتصادی با اولویت به کشورهای همسایه و توسعه صادرات و واردات و با اولویت ارز آوری است.
وی افزود:اکنون اولویت با افزایش مراودات ترانزیتی با کشورهای همسایه است. سیاست ما همکاری اقتصادی ۱۰۰ در صد با افغانستان است
اولویت کاری ما ارائه خدمات جهت تولیدات مشترک شرکتهای دانش بنیان در خارج از کشور میباشد.
صفری به آمار صادرات شرکتهای دانش بنیان از ۴۵۰ به ۶۵۰ شرکت اشاره کرد و ادامه داد: هم اکنون در سه ماهه اول سال جاری صادرات شرکتهای دانش بنیان به ۸۳۶ میلیون دلار رسیده است در حالیکه سال گذشته حجم صادرات این شرکتها ۴۰۰ میلیون دلار بوده و وزارت امور خارجه با همکاری سایر وزارت خانهها و پارکهای علم و فناوری بطور ویژه پیگیر توسعه صادرات خدمات فنی مهندسی و محصولات شرکتهای دانش بنیان است.